Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden

Üdvözöljük a "Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden " című projekt oldalán.


Projekt adatok

A kedvezményezett neve: Beremend Nagyközség Önkormányzat.
A projekt címe: Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden
A szerződött támogatás összege: 175 512 030 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007
A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2021. június 30.  A projekt tartalmának ismertetése

A projekt keretében megújult Beremenden a Rákóczi Ferenc u. 20. szám alatti bölcsőde épülete. Az épület belső kialakítása az egybenyitásokkal, helységek funkcióváltásával átalakul. A fejlesztés után is két csoportszoba maradt az épületben, de a projekt eredményeként az eddigi 10-főről 12, illetve 13 gyermek befogadásra lett felfejlesztve az intézmény kapacitása. Beszerzésre kerültek a gyermekellátáshoz szükséges bútorok, fejlesztő eszközök és játékok. A projekt eredményeként 2 fővel bővült az intézményi létszám.

Az épület fő szerkezeti kialakítása nem változott, lapostetős kialakítása a fejlesztés során is megmaradt, azonban a tetőszerkezet hőszigetelése és vízszigetelése felújításra került. Az intézmény üzemeltetési költségének csökkentése, és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében energetikai fejlesztések valósulnak meg az épületben, mely kiterjed az épület külső határoló falszerkezetének, burkolatának hőszigetelésére. A hőszigeteléssel az épület megfelel a vonatkozó jogszabály szerinti követelménynek. A megújuló energiafelhasználás növelése érdekében napelemes rendszer telepítésével csökken az épület villamosenergiaigénye.

A felújítással az épület akadálymentes lett, valamint a bölcsődéhez egy gépjármű számára akadálymentes parkoló is létesült.

A bölcsőde udvara megújult, új telepített játszóeszközök kerültek elhelyezésre. A bejárat mellett elhelyezkedő betonozott felület fölé kiépítésre került egy faszerkezetű féltetős árnyékoló. Kialakításra került továbbá egy féltetős kerékpártároló.