2022. évi népszavazás -...
2022. évi népszavazás -...
2022-10-13 08:43:16

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2022. évi népszámlálásra Magyarországon október 1. és 2022. november 28. között kerül sor.
A népszámlálás Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő felmérés.

A 2022. évi népszámlálás 3 időszakra tagolódik:

1. időszak: 2022. október 1. és október 16. között az állampolgárok kizárólag az interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket.
2. időszak: 2022. október 17. és november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ahol a számlálóbiztosok otthonaikban felkeresik azon személyeket, akik az internetes adatszolgáltatást nem végezték el. Ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.
3. időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor a pótösszeírásra azok számára, akik adatszolgáltatási kötelezettségüket a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. szeptember 15. és 2022. szeptember 30. között felkérő levélben tájékoztatta a lakosságot a válaszadási módozatokról és a levélben küldte meg az internetes önkitöltéshez szükséges belépési kódot is.
Amennyiben a felkérő levél elveszett, vagy nem érkezett meg, új belépési kódot a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, tud igényelni belépési kódot olyan rokona, ismerőse számára is, akinek nincs ilyen lehetősége. Sikeres önkitöltés után minden adatszolgáltató egy kitöltést igazoló kódot kap, melyet mindenki őrizzen meg, jegyezze fel, mert ezzel a kóddal igazolható, hogy valóban megtörtént az online válaszadás.

Az adatszolgáltatás mindenki számára kötelező az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével.

Akik november 20-ig nem teljesítik adatszolgáltatási kötelezettségüket, november 21. és 28. között a Jegyzőnél jelentkezve pótösszeírás során (a Közös Önkormányzati Hivatalban) tehetnek ennek eleget. Abban az esetben, ha a számlálóbiztos megtagadó választ kap, és a kérdőív kitöltése sikertelenül zárul le, a Megyei Kormányhivatal eljárása során 200.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírságot szabhat ki.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a lakóingatlanaik házszámát jól látható módon tüntessék fel, ezzel is segítve a településünkön dolgozó postások és számlálóbiztosok munkáját.

Beremend és Kistapolca településeken a Beremendi Közös Önkormányzati Hivatal ügyintézői látják el a számlálóbiztosi feladatokat, ennek során ők keresik fel a települések lakosait az otthonaikban.

Tisztelettel:
Dr. Vajda János
jegyző
Helyi Népszámlálási Felelős

SKMBT_C364e22101213290.pdf